fbpx

Ytbehandlingar

Ytbehandling

Det finns i regel tre alternativ när det är dags att behandla trägolvet. Vax, olja eller lack. Vi hjälper er att hitta den ytbehandling som passar bäst för ert trägolv - Med rätt behandling och rätt hjälpmedel kommer ni att få ett fantastiskt golv tillbaka. Här följer några behandlingar som vi rekommenderar.

Golvolja – ett naturligt skydd

Förstärk träets egen färg och struktur på ett vackert sätt. Golvolja är det naturliga sättet att skydda och försköna ditt trägolv. Oljan tränger ner på djupet och skapar ett heltäckande skydd. Denna naturliga och behagliga yta är lättskött och behöver ingen parkettslipning innan behandling.

Hårdvaxolja

Ta fram materialets bästa egenskaper genom att behandla med hårdvaxolja. Naturliga vaxer och vegetabiliska oljor skapar en ytbehandling som verkligen tar sig in på djupet. Vi tycker att av de absolut främsta produkterna på marknaden är OSMO hårdvaxolja som blivit en riktig succé. Osmo Hårdvaxolja är extremt vattenavvisande och fungerar även utmärkt på köksbänkskivor, bord, bardiskar m.m. En behandlad yta tål spill av vin, öl, cola, kaffe, te, fruktjuice och mjölk.

En lyckad behandling med hårdvaxolja ger ett trä som varken spricker, flagnar eller bildar blåsor. Grundbehandla med endast två strykningar, utan mellanslipning för bästa resultat.

Golvlack

Ett trägolv som behandlats med golvlack har den fördelen att det är lättstädat och kräver ett minimalt underhåll. Vår golvlack är fukttålig och okänslig för normalt förekommande hushållskemikalier. Lämpligast golvytor för golvlack är kök, hall, sovrum samt vardagsrum.

Kontakta gärna oss om ni har några frågor om ytbehandling eller golvslipning eller fyll i kontaktformuläret så ringer vi upp!