fbpx

Trägolv

https://usercontent.one/wp/www.parkettdesign.se/wp-content/uploads/2021/10/cropped-Parkett-logo-utan-text.png?media=1695111085

PARKETTDESIGN

Det är skillnad på trägolv och trägolv

Parkettgolv finns i otaliga varianter och utföranden, konstruerat i massiva trästycken. Detta tidlösa praktiska golv är slitstakt och funktionellt, samtidigt som det är vackert att se på. Parkettgolv är ett av de populäraste golven vi lägger och passar lika bra i lägenheten som i villan.

Ett bra lagt parkettgolv håller i hundra år vid rätt förutsättningar. Vanligaste golvtypen är smalare träbitar liggande omlott i ett tegelliknande mönster, men variationerna är betydligt fler än så.

När vi lägger parkettgolv handlar det om massiva golv. Bit för bit monteras ihop för hand för att nå perfektion. Om så önskas finns möjlighet att få intarsia, anpassade dekorativa trädetaljer infrästa, för att ge golvet en mer unik känsla. Oavsett vilka idéer och tankar du har så lyssnar vi gärna.

Mock up empty posters on the wall. Modern living room interior. Wooden floor and stylish furniture. Concept of contemporary design. 3d rendering

Vanliga mönster

  • Stavparkett
  • Fiskbensparkett
  • Mosaikparkett
  • Utöver dessa lägger vi även mer avancerade
    mönster såsom Stjärnparkett

Vanligaste träslagen

När vi lägger parkettgolv är det vanligaste träslaget ek, men det går även utmärkt att använda bok, ask, körsbär såväl som mer unika träslag vid önskemål.

För mer information

Är du intresserad av att lägga golv eller slipa golvet och vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att få ett golv som håller till framtida generationer, fyll i dina uppgifter eller kontakta oss!