fbpx

Parkettgolv

Stavparkett - golv som håller i generationer

Stavparkett är samlingsordet för golv lagda med massiva trästavar i olika mönster. Med olika träslag och stavstorlekar kan dessa kombineras i oändligt många mönster och färger. Vi specialiserar oss på just den här typen av trägolv - där vi tillsammans med er går igenom era önskemål och därefter lägger ett golv i stavparkett precis så som ni vill ha det. Ett gediget hantverk som håller i många år.

Material och mönster

Stavparkett går att lägga med i princip valfritt träslag, men de vanligaste träslagen är ek, ask, bok och körsbär. Ett av de viktigaste momenten när man monterar ett stavparkettgolv är att på förhand minimera risken för att träet sväller efter läggning. Därför har vi alltid som rutin att förvara träet i samma rum en tid innan arbetet påbörjar för att det i god tid ska anpassa sig till rummets luft.

Vid val av mönster kan ni antingen komma med konkreta skisser eller så tar vi fram något tillsammans - Vi ser till att det blir just såsom ni tänkt er.

Fiskbensparkett - tidlöst golv som förgyller rummet

Fiskbensparkett är populärt i sekelskifteslägenheter och har i många år utstrålat exklusivitet och lyx. Ett välvårdat fiskbensparkettgolv är tidlöst och förgyller verkligen rummet. Det klassiska mönstret med trästycken omlott i sicksack har blivit en sann klassiker som tenderar till att betinga ökat köpsug endast på grund av sitt goda rykte.

Att lägga fiskbensparkett är ett sant snickerihantverk som går att variera i otaliga varianter. Bit för bit limmas trästycken fast i ett perfekt mönster för att därefter slipas och slutligen behandlas. Resultatet blir ett robust, tåligt och tidlöst golv som rätt skött håller i många decennium framöver. Våra golv kan användas i generationer framåt och blir oftast vackrare och vackrare med åren.

Vi har i 30 års tid hjälpt privatpersoner och företag att få till den där speciella känslan av robusta stavparkettgolv. Tillsammans går vi igenom era förutsättningar och önskemål och tar därefter fram förslag på material och mönster. När alla detaljer är klara kör vi igång. Beroende på projektets omfattning tar det olika lång tid, men resultatet blir densamma - ett golv för generationer framåt.

 

Mosaikparkett - ger hemmet ett lyft

Mosaikparkett är en praktisk golvtyp för dig som ska renovera och har begränsad möjlighet att höja golvnivån. Våra mosaikparkettgolv är minre än en centimeter tjocka och kan därför med fördel läggas uppepå ett utslitet golv. Mosaikparkett består av mindre träbitar och limmas för hand, bit för bit i olika mönster enligt önskemål.

Känner du att hemmet behöver ett lyft? Parkett Design har ett varierat utbud av mosaikparkett som garanterat skänker ett unikt utseende till ert hem. Mosaikparkett representerar en mångfald i vår kollektion samtidigt som det är ett prisvärt alternativ. Mosaikparkett pris är faktiskt lägre än vad man kan tro. Golvet bygger på små stavar som monteras samman och skapar varierande och vackra mönster. Mosaikparketten är 8 mm hög vilket är ett viktigt argument vid t.ex. renoveringar då man ofta har begränsad bygghöjd.

 

Vi guidar dig till rätt träslag och tillverkare.

Vi är oberoende återförsäljare och kan därför hjälpa er att hitta just den golvtyp som passar er bäst. På så vis slipper ni tumma på träslag och dekorativa inslag - Vi ser till att hitta den bästa lösningen helt enkelt.

Vår metod - Steg för steg

Varje rum och varje bostad har sina unika förutsättningar. Vi startar varje nytt projekt med att först komma ut och besiktiga bostaden och där på plats se hur just era förutsättningar är, detta för att kunna sätta ett bra pris. Därefter tar vi tillsammans fram en idé över hur själva golvet ska se ut. På så sätt får ni ett unikt golv som passar in i ert drömboende. Kontakta oss så berättar vi mer!

För mer information

Om du är intresserad av att veta mer om hur vi lägger parkettgolv, vill veta mer om pris, eller någon annan frågan, fyll i en intresseanmälan eller ring oss så berättar vi mer!